Terhestorna - Szülésre felkészítés

A torna célja hogy felkészítsen a terhesség alatt zajló változásokra, és a szülésre. Tanulmányok szerint azok a kismamák, akik tornáznak a várandóság alatt, szülés után könnyebben szerzik vissza alakjukat, fittségüket.

Terhesség minden nő életének egy különleges szakasza, mely idő alatt egy új élet növekszik és fejlődik. Az anya szervezetében nagyon komoly testi és lelki változások zajlanak le.

Testi változások az anya szervezetében

A torna célja

A cél az, hogy a kismama felkészüljön a terhesség alatt zajló változásokra, és a szülésre. Tanulmányok szerint azok a kismamák, akik tornáztak a várandóság alatt, szülés után könnyebben szerezték vissza alakjukat, fittségüket.

Kik végezhetik a tornát

A második trimeszterbe lépett várandós anyukák. Veszélyeztetett terhesség, vérzés, nyitott méhszáj, görcsök esetén a torna nem javasolt.

A torna elemei

Szülésre felkészítés

A szülésre felkészülést nagyon fontosnak tartom először szülő anyukáknál. Sokan félelemmel és persze izgalommal várják babájuk megszületését. A félelem oka gyakran a bizonytalanság, hogy mi fog történni vajúdás, szülés alatt.

A felkésztés célja, hogy megszüntessük ezt a bizonytalanságot úgy, hogy az anya tudatos résztvevője legyen a gyermeke világra jövetelében.